Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως το κόμμα του μπορεί να συνεργαστεί και να συμβιβαστεί αν χρειαστεί, καθώς «μόνο στην Ελλάδα η λέξη συμβιβασμός ηχεί σαν ντροπή».
Όπως ανέφερε, ο κόσμος θέλει να τελειώσει η αβεβαιότητα που ζει και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να υπάρξουν μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες, ενώ υπογράμμισε πως είναι αυτονόητο ότι «δεν θα πρέπει να έχουμε εκλογές για τα επόμενα τρία χρόνια».
Ερωτηθείς για το τι μπορεί να διορθωθεί μετεκλογικά, δήλωσε ότι «μπορούμε να διορθώσουμε κάποια από τα λάθη του Τσίπρα. Δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα. Αλλά αν έχουμε μια κυβέρνηση σοβαρή και με κύρος στην Ευρώπη, μπορεί να κάνει αλλαγές. Αν δουν ότι υπάρχει σχέδιο και προτάσεις θα μας ακούσουν. Και ταυτόχρονα υπάρχουν τομείς που το Μνημόνιο δεν παρεμβαίνει. Η Παιδεία ας πούμε. Το παραγωγικό μοντέλο. Η καινοτομία. Η μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίες από ποτέ. Αν δεν τις κάνουμε θα τρέχουμε πάντα πίσω από τα μνημόνια».
Τέλος, υποστήριξε πως «ίσως το 6% του Ποταμιού να ήταν το πιο ωφέλιμο 6% της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Αλλά αυτήν δεν είναι η ώρα του απολογισμού. Έχουμε δρόμο μπροστά μας».