O Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ψηφιακή Οικονομία Γκίντερ Έτινγκερ προειδοποίησε κατά της κούρασης που δείχνουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ενώ τόνισε ότι με την πολιτική της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κέρδισε χρόνο τον οποίο δεν χρησιμοποίησαν τα κράτη. 
 
Η ευρωπαϊκή οικονομία σημειώνει ανάπτυξη, όμως ο Έτινγκερ εμφανίζεται επιφυλακτικός για το μέλλον. «Δεν έχουμε λόγο να έχουμε ιδιαίτερη ανησυχία, όμως παράλληλα δεν υπάρχει και κανένας λόγος για χαλάρωση», υπογράμμισε.
 
Ο επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν έτοιμος «να αναγνωρίσει την πραγματικότητα. Και τώρα αναρωτιέμαι πώς διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία για να βελτιώσει το πρόγραμμα το οποίο ο ίδιος υπέγραψε». 
 
«Σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας θα παίξει σημαντικό ρόλο», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ θα συνεργαστεί «με όποια κυβέρνηση» σχηματιστεί μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. 
 
Ο κ. Έτινγκερ εξέφρασε την ελπίδα το νέο πρόγραμμα βοήθειας να εφαρμοστεί από κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, ενώ υπογράμμισε: «εκτιμώ πως η Ελλάδα μετά τις εκλογές θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει υποσχεθεί».