Σε συνέντετυξη του στο ρ/σ «Πρακτορείο 104,9» ο κ.Παρασκευόπουλος εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι «πολιτικά διαχειρίσιμο», ενώ άσκησε κριτική στα κόμματα που επιθυμούν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
“Πιστεύω ότι η κάλπη θα δώσει ένα αποτέλεσμα που θα είναι πολιτικά διαχειρίσιμο. Αν δούμε την ψήφο του ελληνικού λαού ως ψήφο ενός συλλογικού υποκειμένου, είχε πάντα μία λογική, και νομίζω αυτό θα αντανακλά και στην επόμενη περίοδο”, τόνισε ο τέως υπουργός, προσθέτοντας:
“Αυτό που δεν θα έβλεπα θετικό είναι έναν μεγάλο συνασπισμό που θα περιλαμβάνει και τα δύο μεγάλα κόμματα, ίσως και άλλα, και που θα αφήνει την χώρα χωρίς αντιπολίτευση. Αυτό είναι επικίνδυνο για την ίδια την δημοκρατία. Διότι εάν όλα τα κόμματα μπουν σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο κόσμος θα αισθανθεί ότι καταπιέζεται” είπε για την επόμενη μέρα των εκλογών”.
Σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ο ίδιος είπε ότι “είναι μία δυστυχία”, καθώς δεν μπορούμε ακόμη να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.
“Το grexit, όπως είμαστε τώρα, και όχι όπως θα είμαστε μετά από μία ανάπτυξη που θα έχουμε βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, τώρα που είμαστε χωρίς αυτάρκεια χωρίς τη δυνατότητα να στηριχθούμε στα δικά μας αγαθά και στις δικές μας ανάγκες, θα είναι καταστροφικό”, επεσήμανε για να εξηγήσει:.
“Με ένα ισοζύγιο συναλλαγών με το εξωτερικό, όπου οι εισαγωγές μας είναι πολύ μεγαλύτερες σε αγαθά από ό,τι οι εξαγωγές μας, χωρίς ανεπτυγμένη παραγωγή, χωρίς συναλλαγματικά αποθέματα στις τράπεζες για να λειτουργήσει η οικονομία και το δημόσιο να μπορεί να στηρίζει νοσοκομεία και σχολεία και όλο τον κορμό του κράτους πρόνοιας”.
Ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης ανέφερε ακόμη ότι, μέχρι σήμερα, ο αντιμνημονιακός λόγος δεν έχει υποστεί κριτική και δεν έχει εξηγηθεί στον κόσμο τι σημαίνει απότομη μετάβαση στη δραχμή:
“Για μένα -και στον περισσότερο κόσμο- η δραχμή είναι κάτι που ακούγεται θετικά. Το θέμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε συναλλαγματικά αποθέματα, η χώρα μας μετά από αυτή την πορεία δεν έχει αυτάρκεια ώστε να μπορέσει να ζήσει μόνη της και εμείς να βρεθούμε έξω από τον διεθνή χώρο, ο οποίος μπορεί να μας στηρίξει για μία περίοδο, μεταβατικά, ώστε αύριο να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι θέλουμε μόνοι μας, ανεξάρτητα, όταν θα έχουμε παραγωγή, πρώτες ύλες, ενέργεια. Σήμερα δεν μπορούμε και αυτό δεν έχει εξηγηθεί στον κόσμο από αυτούς που αναπτύσσουν τον αντιμνημονιακό λόγο”.