Κατά ψήφισαν η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία, ενώ απείχε η Φινλανδία.
 
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής για το ίδιο θέμα στις Βρυξέλλες, ενόσω χιλιάδες πρόσφυγες έχουν γίνει «μπαλάκι» στα ευρωπαϊκά σύνορα και εκτοξεύονται αλληλοκατηγορίες μεταξύ κρατών της κεντρικής Ευρώπης.
 
Την ίδια στιγμή, από το Βερολίνο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επαναλάμβανε εκ νέου την αντίθεσή της στους φράχτες που υψώνει η συντηρητική κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν για να κρατήσει μακριά από τα σύνορά της τους πρόσφυγες -ανάμεσα σε εθνικιστικές κορόνες για την «προάσπιση των χριστιανικών αξιών της Ευρώπης».
 
«Μαθαίνουμε σε αυτή την προσφυγική κρίση ότι όλοι είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας και οι ζωές μας επηρεάζονται εάν τρομερά πράγματα συμβαίνουν αλλού. Δεν θα μπορέσουμε να το αλλάξουμε αυτό χτίζοντας φράχτες, αλλά μόνο πολεμώντας τις αιτίες» δήλωσε η Μέρκελ, η οποία εξακολουθεί να δέχεται επικρίσεις από τους Βαυαρούς «αδελφούς» της, την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), για την πολιτική της στο προσφυγικό.
 

Δύσκολη σύνοδο βλέπει το Βερολίνο

 
Για δύσκολη σύνοδο με αβέβαιο αποτέλεσμα έκανε λόγο προσερχόμενος στις εργασίες του Συμβουλίου Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ -πάντως δηλώνει ότι παραμένει αισιόδοξος, όπως και η λουξεμβουργιανή προεδρία και η Γαλλία.
 
Επί τάπητος τίθεται ξανά το σχέδιο μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων στη βάση υποχρεωτικών ποσοστώσεων, το οποίο προσκρούει στην αντίσταση κρατών της κεντρικής Ευρώπης. Όμως, ό,τι και να αποφασιστεί τελικά ο ΟΗΕ τονίζει πως τα υπάρχοντα σχέδια της ΕΕ δεν είναι αρκετά.