Ο κ. Φέσσας, βρέθηκε στο Παρίσι, όπου υπογράμμισε ότι μόνος τρόπος να ανακάμψει η Ελλάδα από τη μακροχρόνια ύφεση, είναι να υπάρξουν επενδύσεις, ενώ εξήρε την  αναγκαιότητα συμπράξεων, γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ανέφερε ότι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξουν αναπτυξιακά αντίβαρα επενδυτικού χαρακτήρα, τα οποία θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, περιορίζοντας την ύφεση, την ώρα που διαφαίνεται μια περίοδος πολιτικής ομαλότητας μετά την πρόσφατη εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Φέσσας, σημείωσε ότι πρέπει να αποκλιμακωθούν οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές που λειτουργούν ανασταλτικά στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, αμέσως μόλις προχωρήσει το σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Τέλος, χαρακτήρισε καθοριστική τη θέσπιση σαφών και στοχευμένων κινήτρων για όσους επενδυτές επιλέξουν την Ελλάδα αλλά και  την επίδειξη ιδιαίτερης πρόνοιας για τις ασφάλειες εξαγωγικών πιστώσεων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διασυνοριακό εμπόριο, ειδικά για όσο διάστημα υπάρχουν οι έλεγχοι κεφαλαίων.