Αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώθηκε κατά την έναρξη της συζήτησης επί των άρθρων του νομοσχεδίου, αναφορικά με το έγγραφο της Κομισιόν για τη σύσταση θυγατρικής εταιρείας της ΕΡΤ, το οποίο ζήτησαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
 
Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε ότι θα ζητήσει την έγκριση των ευρωπαϊκών οργάνων για να δοθεί το σχετικό έγγραφο στους βουλευτές. Απευθυνόμενος προς τον εισηγητή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει από πού προκύπτει ότι θα έπρεπε ήδη να είχε απαντήσει στην ευρωπαϊκή επιτροπή για κάτι που έχει ημερομηνία μέχρι τον Δεκέμβρη.
 
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, κατά τη συζήτηση επί των άρθρων, επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο των ΜΜΕ, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου δεν έχει καμία σχέση με τον καταλογισμό οφειλών και φόρων εκ μέρους των ΜΜΕ. 
 
Ο Λ. Αυγενάκης κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει υπόψη το σκεπτικό του ΕΣΡ, ενώ είπε ότι ο αριθμός των αδειών πρέπει να είναι απεριόριστος. Η ΝΔ, είπε, συμφωνεί για το μετοχολόγιο, αλλά όχι και για τις εταιρείες που είναι υπό σύσταση. 
 
Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου τόνισε ότι ο υπουργός στο νέο νομοσχέδιο καθορίζει τα πάντα, σε μία αναχρονιστική λογική, κάτι που συνιστά περιορισμό του πλουραλισμού, και ζήτησε για τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ να έχουν τη δυνατότητα παράλληλης εργασίας.
 
Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων και των βουλευτών.
 
Έντονες αντιδράσεις από τη ΝΔ στις αποκαλύψεις Μιχαλίτση
 
Τον υπεύθυνο του κλεισίματος της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013 ονομάτισε ο ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης, με παρέμβαση του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στις Επιτροπές της Βουλής. Σύμφωνα με τον κ.Μιχαλίτση, ο υπεύθυνος είναι ο Νίκος Παπαουλάκης, σύμβουλος τότε του υπουργού, «το ίδιο πρόσωπο που άλλαξε τον χάρτη των συχνοτήτων», όπως είπε. 
 
Συμπλήρωσε επίσης ότι «τον Δεκέμβριο, λίγο πριν από τον διαγωνισμό για την DIGEA, ανταμείφθηκε με το να διοριστεί αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ. Είναι ο ίδιος που, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων, στις 11 Ιουλίου ανέβηκε και έκλεισε τους πομπούς του Υμηττού με τους οποίους η ΕΡΤ εξέπεμπε στην Αττική»
 
Από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας ακούστηκαν έντονες αντιδράσεις στις αποκαλύψεις Μιχαλίτση. «Άξιος ο μισθός σας» φώναζε ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ η Σοφία Βούλτεψη απείλησε ότι «το έγκλημα που γίνεται τώρα θα το πληρώσετε εσείς»
 
Ακόμη ο κ.Μιχαλίτσης απάντησε στην άποψη ότι ενδεχόμενη πλατφόρμα ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ θα ήταν 3-4 φορές ακριβότερη από της DIGEA. «Είναι πολύ μεγάλη ανακρίβεια», υπογράμμισε και εξήγησε: «Εμείς χρησιμοποιούμε 100 πομπούς από την DIGEA. Με βάση τον διαγωνισμό που κάνουμε η απόσβεση της αγοράς των 100 πομπών θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο. Για δύο χρόνια έχουμε πληρώσει 4 εκατ. στην DIGEA που θα τα είχαμε αποφύγει αν τους είχαμε αγοράσει. Ο λόγος που δεν τους αγοράσαμε είναι το έγκλημα ότι είχαν κλείσει την ΕΡΤ».