Στα αιτήματα των απεργών περιλαμβάνονται:
– Αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των λιμανιών.
– Κατοχύρωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα λιμάνια.
– Στελέχωση των λιμανιών με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
– Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.
– Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών.
– Να προωθηθεί η αναπτυξιακή προοπτική των Λιμανιών με αξιοποίηση των ιδίων κεφαλαίων, των δανειακών δυνατοτήτων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε αρχικά μεγάλα χαμόγελα για τις εξελίξεις στα λιμάνια, τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και τα γενικότερα θέματα, όπως το θέμα της ΣΣΕ, οι εργασιακές σχέσεις κ.ά. Πολύ σύντομα, όμως, οι προσδοκίες και οι ελπίδες διαψεύστηκαν».

«Η εισπρακτική πολιτική πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ, ΟΛΘ συνεχίζεται με το ίδιο αρχικό σχέδιο, οι ΣΣΕ ασφυκτιούν στο ίδιο περιοριστικό πλαίσιο και η απαξίωση των λιμανιών συνεχίζεται χωρίς να γίνονται προσλήψεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κινητοποιήσεις στον δήμο Κερατσινίου

Τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ συνεχίζει την Πέμπτη και ο δήμος Κερατσινίου, όπου θα παραμείνουν κλειστές, όλες οι υπηρεσίες.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στην πλατεία Κύπρου, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, η οποία θα ενωθεί με εκείνη των λιμενεργατών.