Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, η ίδια με επιστολή της εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.
«Αρνήθηκα να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν μπορώ να αποχωρήσω σε μία χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες.
» Άλλωστε, δεν θα επιτρέψω, η παραίτησή μου να θεωρηθεί ως παραδοχή της εμπλοκής μου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή να οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση που δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Σαββαΐδου.
Η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει «σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη δικαίωσή μου και την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου».
Απαντώντας η κυβέρνηση, δήλωνε ότι με την ανακοίνωσή της «δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα. Έχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών».
Η ΝΔ για την αποπομπή Σαββαΐδου
Ποτάμι: Η κυβέρνηση λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος
Το Ποτάμι ασκεί έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος και έχει αλλεργία στις Ανεξάρτητες Αρχές.
«Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία την αλλεργία της στις Ανεξάρτητες Αρχές και ότι λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος. Αυτό κάνει και με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, με πρόσχημα δικαστικές εκκρεμότητες. Η πραγματική επιδίωξη είναι ο απόλυτος έλεγχος σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα, προκειμένου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει απρόσκοπτη “παιχνίδια” και “διευθετήσεις” με επιχειρηματικά συμφέροντα”.
Τον απόλυτο έλεγχο επιθυμούσε και η κυβέρνηση Σαμαρά, γι΄ αυτό και προχώρησε τότε στην αποπομπή Θεοχάρη. Με τέτοιες πρακτικές το καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής θα διαιωνίζεται», αναφέρει το σχόλιο του Ποταμιού.
Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Εντωμεταξύ, στο Υπουργικό Συμβούλιο, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Ο χρόνος πιέζει αφόρητα, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να φέρει άμεσα το νομοσχέδιο στη Βουλή. Το ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης και με τους δανειστές αργότερα την Πέμπτη.
Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, πριν δηλαδή ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πλαισίου που θα ισχύσει από το 2016 και το οποίο προβλέπει «κούρεμα» καταθέσεων, η κυβέρνηση πρέπει να φέρει άμεσα το νομοσχέδιο στη Βουλή.
Όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνάντηση με τους δανειστές, επομένως στο Υπουργικό θα γίνει η προετοιμασία για την παρουσίασή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη συνεδρίαση του Υπουργικού επρόκειτο να συζητηθούν, επίσης, ο οδικός χάρτης για το επόμενο διάστημα και ο συντονισμός του κοινοβουλευτικού έργου.