«Το πρώτο ζήτημα είναι ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και τα μέτρα ασφαλείας. Το δεύτερο είναι να μην καταδικάσουμε τους πρόσφυγες», τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, εξέφρασε τον κίνδυνο, οι τρομοκρατικές επιθέσεις να δώσουν άλλοθι σε ακροδεξιές απόψεις, ενώ προειδοποίησε πως αν οποιαδήποτε επέμβαση στη Συρία θα αυξήσει τις προσφυγικές ροές.

«Στον βομβαρδισμό στο Χαλέπι οι πρόσφυγες αυξήθηκαν. Αν κανείς επιδιώκει την οριστική επίλυση του προβλήματος πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από πολιτικές διαδικασίες», υπογράμμισε. 

Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, φάνηκε για ακόμη μια φορά, κατά τον κ. Μουζάλα, η ανάγκη επαλήθευσης των στοιχείων των προσφύγων στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ΠΓΔΜ να υψώσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, είπε πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει πρόβλημα και ταλαιπωρία για την ελληνική πλευρά η οποία όμως θα πρέπει να είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει.