Ο ακριβής λόγος για τον οποίο ο Χαϊνταρί συνελήφθη και ενώ η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός.  

Ωστόσο φαίνεται να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επιχειρήσεων-σκούπα που ξεκίνησαν προ 15 περίπου ημερών οι αρχές της χώρας και είχαν στόχο αριθμό δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και ακτιβιστών που κυριολεκτικά «απήχθησαν» και εξακολουθούν να κρατούνται χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία, με το αιτιολογικό της «εθνικής ασφάλειας».  

Ενδεικτικό της έντασης των διώξεων κατά κάθε προσπάθειας για ελεύθερη έκφραση, είναι πως από τη σύλληψη δεν γλύτωσε ούτε και ο Issa Saharkhiz, πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας. 

Υπενθυμίζεται πως στις φυλακές της Τεχεράνης βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες και o δημοσιογράφος Washington Post Jason, Rezaian ο οποίος βρέθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατασκοπίας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αμερικανική Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων δήλωσε πως το Ιράν παραμένει μια από τις χειρότερες χώρες του κόσμου όσον αφορά τις Ελευθερίες του Τύπου, χαρακτηρίζοντάς την συγκεκριμένα ως δεσμοφύλακα των δημοσιογράφων: 

«Οι φυλακές του Ιράν είναι ήδη γεμάτες με δημοσιογράφους, μετά από χαλκευμένες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν επειδή απλώς εξέφρασαν κάποια κριτική ή ανεξάρτητες απόψεις» είχε δηλώσει ο Sherif Sherif Mansour» με αφορμή το πογκρόμ συλλήψεων που είχε εξαπολύσει το καθεστώς του Ιράν στις 4 Νοεμβρίου.