Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής παρουσίασαν στον μάρτυρα φωτογραφίες από άσκηση της Χρυσής Αυγής. Βλέποντας τες ο Δεληγιάννης είπε:

Δ: Εδώ βλέπω να φορούν παραλλαγές. Να προσπαθούν να μπουν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Να κρατούν όπλα. Θα μπορούσε να είναι εκπαίδευση ή απλά paintball. Δεν μπορώ να ξέρω.

Πολ. Αγωγή: Τι διαφορά έχει αυτή η προσπάθεια να μπουν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι από μια άσκηση της αστυνομίας ή στρατιωτική εκπαίδευση;

Δ:  Δεν υπάρχει διαφορά. Αλλά και στο paintball το ίδιο συμβαίνει.

Με αφορμή αυτό, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ της Πολιτικής Αγωγής και της Υπεράσπισης, καθώς από την μια πλευρά η Πολιτική Αγωγή παρέθεσε συνομιλία από την δικογραφία όπου δίνονται εντολές στην κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής, για «Ώρα ύπνου και συνεννόηση με τους σκοπούς για βραδινό συναγερμό. Πεζοπορία έρπινγκ και σκοποβολή με τα όπλα. Να φτιάξουν όλοι φούμο».
Από την άλλη πλευρά, η Υπεράσπιση κατέθεσε φωτογραφίες από paintball αναφέροντας πως είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε με 50 ευρώ, ενώ για τα όπλα airsoft είπε πως πωλούνται στα καταστήματα, δεν απαιτούν άδεια και μπορεί να τα προμηθευτεί οποιοσδήποτε.

Σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής προς τον μάρτυρα αν έχει δει ποτέ πορεία της Χρυσής Αυγής να προκαλεί καταστροφές ιδιωτικής περιουσίας, με την Μάγδα Φύσσα από το κοινό να απαντά «Το παιδί μου. Την σημαντικότερη περιουσία που έχει ο άνθρωπος».

Στο σχολιασμό της κατάθεσης, η Πολιτική Αγωγή τόνισε πως από τα λεγόμενα του Χρήστου Δεληγιάννη, επιβεβαιώθηκαν τα περί οργανωμένης επίθεσης, συντονισμού και οργάνωσης των Ταγμάτων Εφόδου.

Υπογράμμισαν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής πως η Χρυσή Αυγή φάνηκε πως εκπαιδεύεται στρατιωτικά, ενώ τα μέλη της που βρίσκονταν στην Τσαλδάρη, αγνόησαν τις εντολές της Αστυνομίας να διαλυθούν, θεωρώντας σημαντικότερη την εντολή από το κέντρο της οργάνωσης.

Τέλος, οι δικηγόροι της Υπεράσπισης, σχολιάζοντας, επέμειναν πως ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε πάλη και επιχείρησαν να απομονώσουν το περιστατικό από την Χρυσή Αυγή. «Προέκυψε πως πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό. Προέκυψε πως δεν υπήρχε ούτε μια στοιχειώδης προφύλαξη από τους δράστες. Ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση που είχε αυτή την απρόβλεπτη  κατάληξη. Αφορούσε μόνο δύο άτομα», είπαν χαρακτηριστικά. Επανέλαβαν δε πως ο Ρουπακιάς βρισκόταν σε άμυνα και πως επιχειρούσε να αποφύγει τα χτυπήματα του Παύλου Φύσσα.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 19/11.

Διαβάστε την σημερινή εξέλιξη όπως την μεταδίδει το ThePressProject