Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Αρχών, πρόκειται για την Hasna Aitboulahcen η οποία πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε επάνω της κατά την επίθεση και είναι η πρώτη γυναίκα-καμικάζι των τζιχαντιστών, που, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των φανατικών ισλαμιστών, «γίνεται μάρτυρας» επί ευρωπαϊκού εδάφους.  

Η 26χρονη Hasna  γεννήθηκε στη Γαλλία και,  σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, είναι εξαδέλφη του φερόμενου ως εγκέφαλου των ενεργειών, Abdelhamid Abaaoud. 

Όπως έχει αναφερθεί, επρόκειτο για άτομο το οποίο δεν είχε εκφράσει ποτέ δημόσια οποιαδήποτε διάθεση ή ενδιαφέρον προς τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους ούτε είχε δώσει και δείγματα κάποιου ισλαμικού φανατισμού, ωστόσο, και σύμφωνα με την «L' Express», ήθελε να ενταχθεί στις τάξεις του ISIL στη Συρία ή στο βόρειο Ιράκ. 

Ήθελε να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή το βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό “L' express”. 

Υπενθυμίζεται πως μετά το πτώμα του Abdelhamid Abaaoud και της εξαδέλφης του, Hasna, ένα ακόμη παραμένει χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει ταυτοποιηθεί.