Σε αυτό το κλίμα συνεδριάζουν την Τρίτη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, καθώς και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, την Τρίτη.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο στόχος για κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου δεν διασφαλίζεται από τις περισσότερες εταιρείες, οι οποίες μεταθέτουν το χρονοδιάγραμμα για τον Ιανουάριο ώστε να εγγυηθούν την αξιοπιστία και τη λειτουργικότητα του εκλογικού μηχανισμού.

Προσφορά από τη Vodafone

Όπως διαφάνηκε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, η Λεωφόρος Συγγρού έχει εναποθέσει τις ελπίδες για κάλπες πριν από τα Χριστούγεννα στη Vofafone, η οποία αναμένεται να υποβάλει σήμερα την τελική προσφορά της -που θα απαντά κατ' αρχάς αν εγγυάται τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το καταστατικό του κόμματος ρητά προβλέπει ότι ένας δεύτερος εκλογικός γύρος θα πρέπει να γίνει μία εβδομάδα μετά τον πρώτο – συνεπώς, ο πρώτος γύρος δεν μπορεί να διεξαχθεί στις 20/12 και ο δεύτερος τον Ιανουάριο, όπως προέβλεπε ένα από τα εναλλακτικά σενάρια που επίσης συζητήθηκαν προκειμένου να περιοριστούν οι εσωκομματικές αναταράξεις από τη νέα καθυστέρηση.