O κ. Κουτσούμπας κάνοντας  λόγο για συντηρητική αναδίπλωση του πολιτικού σκηνικού, σημείωσε πως «επιχειρείται η όψιμη μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ και η αναμόρφωση της Ν.Δ.» για να υπάρχουν έτοιμες δυνάμεις να αναλάβουν. 
 
«Όποιος είχε πιστέψει το προεκλογικό παραμύθι της κυβέρνησης για σκληρή διαπραγμάτευση, θα έπρεπε να ρίξει μία ματιά στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού που αποτελεί μία επίσημη ομολογία για τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίο» τόνισε γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
 
Η κυβέρνηση, έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο που δεν τελείωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: 
 
«Ένας χρόνος διακυβέρνησης από την Αριστερά του κεφαλαίου ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού»

«Όσοι δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα ή όσοι δεν έχουν στρατηγικές και άλλου είδους διαφωνίες επιλέγουν τον ονομαζόμενο κιτρινισμό» τόνισε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας τις αντιπαραθέσειςστη Βουλή.
 
Όπως επισήμανε, το ΚΚΕ δεν θα τους ακολουθήσει αλλά θα κάνει πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Επίσης, κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα από αυτή την «υψηλού επιπέδου αντιπαράθεση» των άλλων κομμάτων. 

Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για το κεφάλαιο
 
«Είστε με την αστική τάξη και τα μονοπώλια και έχετε απέναντι σας την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα» τόνισε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος κατέδειξε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και τα μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού θα επιμεριστούν αποκλειστικά στο λαό.