Περιέγραψε το κρίσιμο εξάμηνο που ακολουθεί και το κυβερνητικό σχέδιο, με αναφορά και στο παράλληλο πρόγραμμα. «Παράλληλο πρόγραμμα είναι αυτά που το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. δεν έκαναν όσο κυβερνούσαν. Είναι οι αλλαγές που σε άλλες χώρες πραγματοποιήθηκαν από αστικές κυβερνήσεις, από σοσιαλδημοκρατικές, ακόμη και από δεξιές. Είναι το κτηματολόγιο, το περιουσιολόγιο, οι ανισότητες στο φορολογικό σύστημα και άλλα. Είναι αυτά που κάποτε το ΚΚΕ ονόμαζε αστικούς εκσυγχρονισμούς που δεν τους αρνούμασταν ως Αριστερά. Αυτά θα κάνουμε με τομές και ρήξεις με μια κοινωνία που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο. Θα συνιστούσα λίγο υπομονή για να γίνει ευκρινέστερο», σημείωσε.
 
Στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, απάντησε ο κ. Δραγασάκης χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνα πολλά από όσα ακούστηκαν».
 
Ο κ. Δραγασάκης απάντησε στην κριτική περί αφελληνισμού τονίζοντας πως «το συμπέρασμα είναι ότι το Δημόσιο παίζει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο λόγω της συμμετοχής του, αλλά γιατί διαμορφώνει το θεσμικό πλαίσιο». 
 
Οι στόχοι της κυβέρνησης στο χώρο των τραπεζών, σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη:
  1. Η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τα «κόκκινα» δάνεια
  2. Η αξιολόγηση των διοικήσεων κάθε τράπεζας, όχι μόνο των προσώπων, αλλά και των δομών
  3. Η εισαγωγή συστήματος διαύγειας σε κάθε τράπεζα
  4. Η ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας που εξαρτάται από την ΕΚΤ, αλλά και τις ίδιες τις τράπεζες
  5. Η κατοχύρωση των τραπεζών
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πόλος σταθερότητας και μετασχηματισμού της κοινωνίας» 
 
Αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης απάντησε ότι «ιστορικά οι οικουμενικές συγκυβερνήσεις γίνονται όταν δεν υπάρχει κάποιος ισχυρός πόλος εξουσίας. Όμως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πόλο σταθερότητας, αλλά και μετασχηματισμού της κοινωνίας. Η συζήτηση μάλλον αποσκοπεί στην οικουμενική συγκάλυψη και στο να μην γίνουν οι ρήξεις με τα συμφέροντα που πρέπει να γίνουν».