Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής, υπογράμμισε ότι σε θέματα ύψιστης εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτελεία. «Το δικό μας σχέδιο περιλαμβάνει αναδιανομή πλούτου, στήριξη εργασίας και κοινωνικού κράτους» υπογράμμισε. Θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, ανέφερε και διακήρυξε πως στόχος της κυβέρνησης είναι ένας βαθύς μετασχηματισμός του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της χώρας, η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων, η διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, η προστασία της δημόσιας περιουσίας, η δίκαιη φορολόγηση, η προστασία του περιβάλλοντος.
 
«Ακόμα και μέσα σε αυτό το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο που ορίζει η δύσκολη συμφωνία που πετύχαμε τον περασμένο Ιούλη, πετυχαίνουμε τον πρώτο στόχο, την ανακατανομή βαρών, για να ακολουθήσει ο δεύτερος που είναι η μεγάλη μάχη της αναδιανομής», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε φαντασιώσεις τα περί δήθεν οικουμενικών κυβερνήσεων και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει εθνική κόκκινη γραμμή απέναντι στους δανειστές για να μην μειωθούν οι συντάξεις.

Η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τις συντάξεις ακόμη και μόνη της, έχοντας στο πλευρό της τον ελληνικό λαό, είπε και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, τόνισε ότι εκτίθεται με τη στάση της απέναντι στους πολίτες. «Θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά