Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η κίνηση αυτή θα τονώσει τη ρωσική οικονομία, η οποία παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές των ΗΠΑ και Ευρώπης, λόγω των κυρώσεων.
 
Ταυτόχρονα, η έκδοση των ομολόγων θα επιτρέψει στο κινέζικο νόμισμα να επεκταθεί σε διεθνές επίπεδο κι αντίστοιχα μπορεί να οδηγήσει στο να εκδοθούν στην Κίνα ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το ρούβλι.
 
Ο Ντένις Σουλάκοφ, επικεφαλής της Gazprombank για τις κεφαλαιαγορές, η οποία βοηθά ατύπως στην ετοιμασία της έκδοσης, δήλωσε ότι με το ομόλογο αυτό θα καθορισθεί επιτόκιο αναφοράς του ρενμίνμπι για τη Ρωσική Ομοσπονδία και, συνεπώς, και για τις εκδόσεις τίτλων από επιχειρήσεις. «Αυτός είναι ο πρώτος στόχος», δήλωσε, προσθέτοντας: «Ο δεύτερος είναι να διαφοροποιηθεί (για τους Ρώσους δανειζόμενους) η επενδυτική βάση και να υπάρξει μία νέα πηγή ρευστότητας που προκύπτει από τη διεθνοποίηση του ρενμίνμπι».
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, το ΔΝΤ αποφάσισε να εντάξει στο «καλάθι» των νομισμάτων του και το κινέζικο γουάν μαζί με το δολάριο, το ευρώ, το γεν και τη στερλίνα. Η προοπτική αυτή θα βοηθήσει αναδυόμενες οικονομίες και αγορές, καθώς θα παρακάμπτονται τα συμβόλαια σε ξένο νόμισμα, τυπικά δηλαδή το δολάριο. Επιπλέον, θα αναπτυχθούν καλύτερα τα εργαλεία αγοράς χρήματος, η οποία θα επιτρέπει την ανάπτυξη μεγάλου μέρους του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας.