Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων εταιρειών με τζίρο άνω των 5 εκατ. ευρώ, το πλαίσιο λειτουργίας του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα χωριστεί σε υποενότητες ανάλογα με την κατηγορία των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου καθώς και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.
Η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς για τα επιχειρηματικά δάνεια. Σε πρώτη φάση και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 εξαιρούνται από τη διαδικασία διαχείρισης εκτός τραπεζικών ιδρυμάτων όλα τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( κατά τον ευρωπαϊκό ορισμό) καθώς και τα καταναλωτικά δάνεια. Το καθεστώς των εξαιρέσεων θα επανεξεταστεί μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στο πλαίσιο ενός νέου κανονιστικού πλαισίου.
Για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, συμφωνήθηκε η δημιουργία υπέρ-ταμείου που θα συμπεριλάβει και το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου (ακίνητα, ΔΕΚΟ, τράπεζες κλπ.).
Η συμφωνία περιλαμβάνει μια στρατηγική έκθεση για τη μορφή του ταμείου η οποία σταδιακά θα μετατραπεί σε νόμο. Όπως διευκρινίστηκε, στη συμφωνία δεν γίνεται λόγος για τα 50 δισ. ευρώ και για το έαν το ποσό αυτό θα μειωθεί λόγω των χαμηλότερων αναγκών για κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών. Η έκθεση δεν αναφέρει αριθμούς.
Το νέο μισθολόγιο δεν θα προβλέπει μειώσεις μισθών αλλά θα παρέχει κίνητρα για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στο δημόσιο, διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές.
Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιελάμβανε τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group (EWG) όχι με θέμα την Ελλάδα, ωστόσο έγινε ενημέρωση ότι επιτεύχθηκε συμφωνία. Το EWG για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ θα γίνει μετά την Τρίτη το βράδυ που αναμένεται να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.