Η μάρτυρας φάνηκε ενοχλημένη από τις ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, σχετικά με την αδράνεια  που επέδειξαν οι αστυνομικοί το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. «Μα με ρωτάτε συνέχεια γιατί δεν δράσαμε, αν είναι δυνατόν. Ήταν δύσκολα, ήταν κρίσιμη η στιγμή. Εκ των υστέρων πολλά μπορούμε να πούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα λεγόμενα της προκάλεσαν την παρέμβαση της Προέδρου, η οποία απορημένη με τη στάση της ρώτησε: Γιατί κυρία μάρτυς βρίσκεται παράλογη την ερώτηση; Στα δύσκολα και στα κρίσιμα είναι ο ρόλος σας. Αστυνομικός είστε για να μας προστατεύετε, αν είναι δυνατόν. Επιτυχία ήταν να πιάσετε τον δράστη ή να αποτρέψετε το έγκλημα;».

Στη συνέχεια η αστυνομικός της ΔΙΑΣ, υποστήριξε ότι φοβήθηκαν για την ασφάλεια τους καθώς οι χρυσαυγίτες που βρίσκονταν εκεί ήταν 50 έναντι των 8 αστυνομικών. Φοβισμένη δήλωσε ακόμα και όταν είχαν μείνει δύο αστυνομικοί με τους τέσσερις χρυσαυγίτες γύρω από τον Παύλο Φύσσα, δικαιολογώντας έτσι το ότι δεν προχώρησαν σε προσαγωγές. Ερωτηθείσα για το αν πιστεύει πως έκανε σωστά τη δουλειά της, απάντησε καταφατικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάρτυρας επιβεβαίωσε την παρουσία πολιτών κοντά στο σημείο του φόνου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάθονταν και σε παγκάκια. Θυμίζουμε ότι η Υπεράσπιση είχε αμφισβητήσει τις καταθέσεις των Ζώρζου και Καραγιαννίδου (που ανέφεραν πως βρισκόντουσαν σε κοντινό παγκάκι κατά τη διάρκεια της επίθεσης των χρυσαυγιτών), λέγοντας ότι η τελευταία δεν ήταν καν παρούσα στο περιστατικό, ενώ είχαν ζητήσει και την κράτηση της.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση: