Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα είναι πολύ σημαντική για την Ελληνική Πολιτεία η εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που έχει ορθώσει η οικονομική κρίση τα οποία βιώνουν και οι μετανάστες αλλά και «η απομόνωση και καταδίκη κάθε προσπάθειας περιθωριοποίησης, διακρίσεων και επιθέσεων εις βάρος όσων συνανθρώπων μας εμπιστεύτηκαν την προοπτική τους στη χώρα μας».
 
Συνεχίζοντας, ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, η κυβέρνηση κατάφερε με σταθερή πολιτική στα ευρωπαϊκά φόρα, να καταστήσει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα «ως ένα μείζον θέμα το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και επιμερίζοντας το βάρος, υπό όρους αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ασφάλειας για τους λαούς της Ευρώπης και έμπρακτης αλληλεγγύης για τη χώρα μας».
 
Τέλος, ο κ. Μουζάλας σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός, οι εθελοντικοί φορείς και οργανώσεις παρέδωσαν και συνεχίζουν να παραδίδουν μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς και να δίνουν το παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο και στις μελλοντικές γενιές».