Την περασμένη Τετάρτη, έφτασαν 4.300 άνθρωποι στα ελληνκά νησιά, κάνοντας σαφές ότι οι ροές προσφύγων από την Μέση Ανατολή και την Αφρική συνεχίζονται παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, επισημαίνει η έρευνα.
 
Οι αριθμοί αυτοί, οι οποίοι δείχνουν ότι η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι το λιγότερο τέσσερις φορές μεγαλύτεροι από το 2014.
 
 Θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή η ροή προσφύγων στη Μεσόγειο κατά τους μήνα Δεκέμβριο αποδεικνύει ότι είναι αυτό που φοβόμασταν” δήλωσε ο Millman , μιλώντας στη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες .
 
Στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μέτρησε 706 θανάτους μέχρι στιγμής για το 2015. Ο απολογισμός περιλαμβάνει 422 από τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα κατά μέσο όρο επτά θανάτους την ημέρα , τόνισε ο ίδιος.
 
Ο αριθμός των ανθρώπων  που αναγκάστηκε να αφήσει την πατρίδας του σε όλο τον κόσμο είναι πιθανό να έχει « ξεπεράσει κατά πολύ ” τα 60 εκατομμύρια φέτος , κυρίως λόγω του Συριακού πολέμου και από άλλες παρατεινόμενες διενέξεις , τόνισαν τα Ηνωμένα Έθνη νωρίτερα την Παρασκευή .