Ο Βαγγέλης Μειμαράκης προανήγγειλε την απόσυρσή του από το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών σε περίπτωση που έρθει δεύτερος την Κυριακή , μιλώντας στον ΣΚΑΪ.Ο κ. Μεϊμαράκης στήριξε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη σε περίπτωση που ο ίδιος ηττηθεί, τονίζοντας: «Δεν πιστεύω ότι η ΝΔ πρέπει να έχει εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο και ο πρόεδρος πρέπει να έχει πάνω από 5ετία ως μέλος του κόμματος».

Η συμμετοχή των πολιτών συνιστά εγγύηση για την ενότητα του κόμματος, τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλώνει ότι στόχος του είναι να γίνει η Νέα Δημοκρατία η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει στη χώρα μία αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική λύση. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ανεπαρκή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά ότι θα καταρρεύσει σύντομα. Σημειώνει μάλιστα ότι «υπάρχει μία βαθιά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όλους εμάς και τα επικίνδυνα άκρα, της άκρας Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς που απαρτίζουν την κυβέρνηση». 

Τις παραιτήσεις όσων οδήγησαν σε συρρίκνωση τη ΝΔ δήλωσε ότι θα ζητήσει τη Δευτέρα το πρωί, ως πρόεδρος του κόμματος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που χαρακτήρισε «επικίνδυνο πρωθυπουργό» τον Αλέξη Τσίπρα 

«Εάν κάποιος υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ θέλει να κάνει συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα, να το πει πριν τις εκλογές», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα σενάρια που θέλουν ορισμένους υποψήφιος να εξετάζουν ενδεχόμενο συνεργασίας, ενώ συνέχισε επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό «Εγώ θέλω να ρίξω την κυβέρνηση του Τσίπρα. Θεωρώ ότι είναι χαμένος χρόνος για την Ελλάδα», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ  Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στο Mega. «Μπορούμε να πάμε και σε εκλογές» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δεν φτιάχνεται με τον Τσίπρα στην εξουσία».
 
Οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές μπορούν να  μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν (έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο www.nd.gr). Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν 7 το βράδυ. 
 
Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχουν εγγραφεί στα μητρώα ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών και να έχουν μαζί τους κάποιο πιστοποιητικό (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα).
 
Οι πολίτες που δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στον επαναληπτικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.
 
Το αντίτιμο της ψήφου έχει οριστεί στα 3 ευρώ και τους δύο γύρους.