Η Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι «η ευθύνη διαμεσολάβησης για τα κόκκινα δάνεια ανήκει στις τράπεζες, επομένως είναι θέμα της καθεμιάς το πώς θα διαχειριστεί τα δάνειά της». Έκανε σαφές, στη συνέχεια, ότι οι τράπεζες έχουν αναπτύξει εσωτερικούς μηχανισμούς διαμεσολάβησης για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, με σκοπό να διευθετούνται οι διαφορές με τους πελάτες. Ακόμα, συμπλήρωσε η πρόεδρος ότι υπάρχει και ο θεσμός του τραπεζικού διαμεσολαβητή, ο οποίος μπορεί να αναλάβει την υπόθεση κάποιου δανειολήπτη.
 
Συνέχισε λέγοντας η Λ. Κατσέλη ότι «οι συνθήκες για τη διαχείριση κόκκινων δανείων μέσω τρίτων θα εξαρτηθεί από τους όρους και την τιμή που θα τεθούν».
 
Συγκεκριμένα, η Λούκα Κατσέλη ανέλυσε ότι «δεν υπάρχει θεσμική επαφή του τραπεζικού κλάδου με τα λεγόμενα distress funds και είναι θέμα της κάθε τράπεζας το πώς θα χειριστεί τα δάνειά της. Οι συνθήκες όμως για την διαχείριση των κόκκινων δανείων μέσω τρίτων θα εξαρτηθεί από τους όρους και την τιμή που θα συζητήσουν».
 
Από την μεριά του, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΟΠΕΝΕΔ, Παναγιώτης Πικραμμένος σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη να θεσμοθετηθεί ο θεσμός της διαμεσολάβησης και να αναλάβει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τα funds.
 
Ο νέος οργανισμός, ο ΟΠΕΜΕΔ, δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΣΕΒ και με τη συμμετοχή 14 ακόμη φορέων της χώρας. Βασικός στόχος του είναι η οργανωμένη προώθηση της διαμεσολάβησης, αλλά και όλων των υπολοίπων εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης των διαφορών στην Ελλάδα.