Στο Μαξίμου, εκτός από τους υπουργούς που συνήθως μετέχουν στη σύσκεψη για τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, βρέθηκαν και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν και το προσφυγικό.
 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο επιδιώκουν μπαράζ επαφών, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος των συνομιλιών που θα κρίνει τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ. Επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους και υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης αρχίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενόψει της αξιολόγησης από τους θεσμούς, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα έχει επαφές σε Βερολίνο και Παρίσι με ευρωπαίους ομολόγους του.
 
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε τη σημασία των διεθνών επαφών στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων συμμαχιών, τη στιγμή που το ΔΝΤ θεωρείται το μεγαλύτερο «εμπόδιο» στη διαπραγμάτευση.