Αναλυτικά, συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12:30 και 13:30, αντιστοίχως, στη Βουλή.

Τις επαφές με τους πρώην προέδρους του κόμματος ο Κ. Μητσοτάκης ενέταξε στις άμεσες προτεραιότητές του, όπως και τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.

Άμεσα -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- θα πραγματοποιηθεί και η συνάντησή του με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις επόμενες άμεσες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο ορισμός νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και νέου γραμματέα της ΚΟ, καθώς επίσης και εκπροσώπου Τύπου.
 

Συνέδριο για εκλογή γραμματέα


Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να οριστεί και η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Τότε θα εκλεγεί και νέος γραμματέας του κόμματος μιας και ο κ. Παπαμιμίκος συμφωνήθηκε να παραμείνει στη θέση του έως το συνέδριο.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται δε και η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ του νέου προέδρου της ΝΔ και του πρωθυπουργού. Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο αναμένεται να είναι φυσικά το Ασφαλιστικό.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κάτι που το Μαξίμου θεωρεί μείζονος σημασίας, σημειώνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθούν οι μειώσεις στις βασικές συντάξεις.
 

Στο 52,43% το ποσοστό Μητσοτάκη


Υπενθυμίζεται ότι με διαφορά 4,86% επικράτησε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκης, του Ευ. Μεϊμαράκη, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.

Αναλυτικά, από το σύνολο των 334.752 ψηφισάντων, τον Κ. Μητσοτάκη ψήφισαν 173.297 ψηφοφόροι (ποσοστό 52,43%) και τον κ. Μεϊμαράκη 157.224 ψηφοφόροι (ποσοστό 47,57%). Τα άκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 3.077 και τα λευκά σε 1.154.

Μετά τις πρώτες ενδείξεις για την διαφαινόμενη νίκη, στα γραφεία του κ. Μητσοτάκη στην οδό Χαλκοκονδύλη επικράτησε το αδιαχώρητο από φίλους και συγγενείς του νέου προέδρου που έσπευσαν να πανηγυρίσουν, ενώ ο ίδιος αφιέρωσε την νίκη του στους συνεργάτες του, την σύζυγο, τα παιδιά του αλλά και την μητέρα του που δεν είναι πλέον στη ζωή. 


Πλακιωτάκης: «Αρωγός στην προσπάθεια»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε πως η επόμενη ημέρα των εκλογών θα τον βρει αρωγό στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη «για ανασυγκρότηση της παράταξης ώστε να καταστεί μεγάλη, σύγχρονη, φιλοευρωπαϊκή, εναλλακτική δύναμη για τον τόπο. Το ίδιο θα κάνουν και τα στελέχη του κόμματος. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Μόνο νικητές. Συντεταγμένα θα βαδίσουμε όλοι μαζί».

Σαμαράς: «Να κερδίσουμε την μάχη κατά του λαϊκισμού»

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του συνεχάρη τον Κ. Μητσοτάκη. «Συγχαίρω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του. Από αύριο η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και να κερδίσει οριστικά τη μάχη κατά του λαϊκισμού», σημείωσε.


Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί, ενώ ακολούθησαν τηλεφωνήματα από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνία και με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο συμφώνησαν να συναντηθούν εντός της εβδομάδας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών, δήλωσε για ακόμη μια φορά την στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως είχε κάνει άλλωστε και εντός της εβδομάδας. «Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη. Θα πανηγυρίσουμε όταν η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταφέρει να μειώσει την ανεργία και να φέρει πίσω όσους ξενιτεύτηκαν», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με αναρτήσεις τους στα social media συνεχάρησαν τον νέο πρόεδρο τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει μια κ…

Δημοσιεύτηκε από Dora Bakoyannis – Ντόρα Μπακογιάννη στις Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016


Οι πρώτες κινήσεις

Με την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ξεκινήσει τις συναντήσεις με όλους τους πρώην προέδρους του κόμματος ενώ εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό. Όσον αφορά το συνέδριο του κόμματος, το πιθανότερο είναι να συγκληθεί έκτακτο στα τέλη Φεβρουαρίου ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει πει σε όλους τους τόνους πως σε περίπτωση εκλογής του το κόμμα θα φύγει από τα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού, μετακομίζοντας σε κάποιο φθηνότερο κτίριο.