Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Eldorado Gold, στο πλαίσιο των επαφών της εταιρείας, με αφορμή την απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα για αναστολή των εργασιών στα μεταλλεία Χαλκιδικής επισήμανε πως η χώρα «έχει ανάγκη από επενδύσεις. Το δημόσιο χρήμα δεν επαρκεί και τα δανεικά τελείωσαν. Χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια».
 
«Για να έλθουν, όμως, πρέπει να εκπέμπουμε σοβαρότητα, σταθερότητα και, κυρίως, να καλλιεργούμε εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και επενδυτών. Προπάντων, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα διώξουμε τους ελάχιστους επενδυτές που έχουν επιλέξει να βρίσκονται στην Ελλάδα, να παρέχουν θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην οικονομική της ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Φέσσας.
 
Ο πρόεδρος της Eldorado, Πολ Ράιτ, ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΣΕΒ για την υποστήριξη και επανέλαβε την ανάγκη για διαμόρφωση σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας με την κυβέρνηση.
 
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, νωρίτερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, σημείωσε πάντως ότι η εταιρεία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη διεθνή διαιτησία, ενώ τόνισε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα.
 

Η Eldorado ελπίζει σε απόφαση του ΣτΕ

 
Αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πολ Ράιτ έχουν συνάντηση στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.
 
Ο κ. Ράιτ προσερχόμενος δήλωσε ότι ήρθε να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για τις κινήσεις που έχει κάνει η εταιρεία, ότι σκοπό έχει να επενδύσει μακροπρόθεσμα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. «Ελπίζουμε ότι το ΣτΕ θα βγάλει μια ακόμη απόφαση υπέρ μας», ανέφερε.
 

Ενοχλημένη φέρεται η Κομισιόν

 
Την ίδια ώρα ενοχλημένη εμφανίζεται η Κομισιόν, σύμφωνα με την Deutsche Welle, με τη διένεξη μεταξύ της κυβέρνησης με την Εldorado, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο τρίτο μνημόνιο για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
 
«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος αποσκοπούν στην ενίσχυση της ικανότητας της χώρας να προσελκύσει ξένες και εγχώριες επενδύσεις ή στη συγκράτηση των υφιστάμενων», ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.