Υπενθυμίζεται πως χθες η Eldorado Gold ανακοίνωσε την αναστολή των επενδυτικών της δραστηριοτήτων στην περιοχή ενώ το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για παραβάσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
 
Να συζητήσει εποικοδομητικά με την Eldorado Gold κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας και να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, ώστε «να μην χαθεί η επένδυση και να μην ζημιωθούν και άλλο οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινωνία και η εθνική οικονομία»
 
Στην ίδια «γραμμή» και η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) η οποία ζητεί να ξεκινήσει η κυβέρνηση εποικοδομητικό διάλογο με την Eldorado Gold, ώστε να μη χαθεί η επένδυση εξόρυξης χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα και την καλεί να επανεξετάσει το ζήτημα.
 
«Την ώρα που αναζητούμε επενδύσεις δεν είναι δυνατόν να απομακρύνουμε τις υπάρχουσες. Η προσπάθεια για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα αλλά και η περιφέρεια, απαιτεί δημιουργία θετικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Δεν μπορούμε να κινούμαστε με βάση μικροπολιτικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν, όταν μάλιστα βιώνουμε την εκτόξευσή της ανεργίας. Η χώρα πρέπει να εκπέμψει μήνυμα σοβαρότητας, απαραίτητο συστατικό για την εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και επενδυτών» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Σχετικά με την απώλεια θέσεων εργασίας από τα μεταλλεία, που θα οδηγήσει η απόφαση της Eldorado Gold για αναστολή εργασιών, η Τένια Τσαλή από την Επιτροπή Αγώνα Νέων Ρόδων είπε χαρακτηριστικά ότι «το δικαίωμα στην εργασία είναι, μεν, ιερό, αλλά το ίδιο ιερές είναι και οι άλλες 10.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό που πλήττονται από την επένδυση».

 
Την ίδια ώρα, ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί τον προέδρο και διευθύνων σύμβουλο της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ για πολιτικό σόου, αφού επιτίθεται στην κυβερνηση και βάζει τους εργαζόμενους μπροστά για να εκβιάσει. «Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης στις κινήσεις του προέδρου και διευθύνων συμβούλου της Eldorado Gold.