Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».

Τονίζει ότι «πρόκειται για συνολική αντεργατική, αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση και όχι για νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ό,τι έμεινε όρθιο από το δημόσιο, αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό».

Και καταλήγει πως το νομοθέτημα που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο από την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς μεσολαβεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.


ΓΣΕΕ, ΤΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΔΣΑ

Στο συλλαλητήριο, έπειτα από ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ συμφώνησαν να συμμετάσχουν οι ΓΣΕΕ, ΤΕΕ, ΕΣΗΕΑ, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων κ.ά.

Επιπλέον, σήμερα Τετάρτη, ο ΔΣΑ κάλεσε και τους δικηγόρους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο κατά του νέου Ασφαλιστικού, εκφράζοντας, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, «την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος» και απορρίπτοντας «απόλυτα και κατηγορηματικά το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα».

Η προσυγκέντρωση του ΔΣΑ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του, Ακαδημίας 60, και στην εν συνεχεία πανδικηγορική-πανεπιστημονική πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

Κάλεσμα από ΛΑΕ

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί και η Λαϊκή Ενότητα, η οποία σημειώνει ότι «οι προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές για το Ασφαλιστικό, είναι σε απόλυτη συνάφεια τόσο με το 3ο μνημόνιο, όσο και με όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς Νόμους (Νόμοι Λοβέρδου)».

Τονίζει ότι με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς η κυβερνητική πρόταση «θα χειροτερεύσει», και θα φέρει περαιτέρω μειώσεις σε συντάξεις, αύξηση ορίων ηλικίας και κατά συνέπεια ακραία φτώχεια.