Ο νέος αρχηγος της ΝΔ επιθυμούσε για θεσμικούς – εθιμοτυπικούς λόγους να συναντήσει τον κ.Τσίπρα μετά τη συνάντηση που θα είχε με τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά λόγω του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Νταβός, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις 15:00.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της «κόντρας» των δύο πλευρών περί οικογενειοκρατίας, καθώς στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης είχε κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό ότι «έχει επιτρέψει καθημερινούς αθρόους διορισμούς συγγενών και φίλων για να λάβει την απάντηση από το Μαξίμου ότι «η οικογένεια Μητσοτάκη είναι το Δημόσιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ πως δεν θα αποτελέσει δεκανίκι της κυβέρνησης, και πως δεν εκλέχθηκε για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τους πολίτες της χώρας.

Η απάντηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι «στην πρώτη του τοποθέτηση ως αρχηγος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πλήρως τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα και την απουσία μεταρρυθμιστικών προτάσεων».