Σύμφωνα με τη Ν.Δ. το περιβάλλον του Πρωθυπουργού «έδινε πληροφορίες για την συνάντηση χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί, με διαρροές στους δημοσιογράφους κάτι που είναι προβληματικό και απρεπές».

«Αν έχουν μια ειδική ικανότητα οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, με τρόπο μεταφυσικό να έχουν γνώση τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στην κλειστή συνάντηση, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού αυτονομούνται, υποσκάπτοντας το μήνυμα που ήθελε να δώσει ο κ. Τσίπρας», τόνισαν με νόημα στη Συγγρού.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Αλέξη Τσίπρα στάθηκε σε μερικά σημαντικά ζητήματα, σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

• Εξέφρασε την ανησυχία του για τη γενικότερη πορεία της χώρας
• Αναφέρθηκε στην παρατεταμένη ύφεση, στην απώλεια επενδύσεων και στην αδυναμία προσέλκυσης νέων
• Έθεσε το θέμα της κομματικής, όπως είπε, διάβρωσης του κράτους και των θεσμών
• Πρότεινε μία εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση, την οποία -όπως είπε- χρειάζεται η χώρα, με την αναθεώρηση του Συντάγματος
• Για το ασφαλιστικό επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι αυτή τη στιγμή αδίκως οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ένα βαρύ λογαριασμό που προκύπτει από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης
• Για το ΕΣΡ, τόνισε πως υπάρχει ανάγκη τροποποιήσεων έτσι ώστε η ανεξάρτητη αρχή να αποκτήσει τον απαραίτητο βαθμό ανεξαρτησίας
• Τέλος για το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση τόνισε πως εφόσον υπάρχουν προτάσεις και σκέψεις που θα βασίζονται σε θέσεις που είχε ο ίδιος παρουσιάσει ως υπουργός, τότε ενδέχεται σε συγκεκριμένα σημεία να υπάρξει δυνατότητα σύγκλισης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές, ζήτησε και έλαβε ουσιαστική ενημέρωση για το προσφυγικό, καθώς και για τα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Παράλληλα, στο τετ α τετ του Μεγάρου Μαξίμου ετέθη επί τάπητος και το θέμα του ΕΣΡ, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει την ανάγκη τροποποιήσεων στον πρόσφατο νόμο 4339/2015, έτσι ώστε το Συμβούλιο να αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία. «Εάν αυτό συμβεί ανοίγονται προοπτικές άρσης της παρούσης εκκρεμότητας. Το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής», φέρεται να είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του πρωθυπουργού, ζητήθηκε ξεκάθαρη θέση για τη στάση του ΔΝΤ στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση και για το αν θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, ενώ αναφέρθηκε και στο πως θα πρέπει να ξεμπλοκάρει ο ορισμός των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο πρωθυπουργός έγραψε:

«Ενημερώσαμε, σήμερα, τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη για όλα τα ανοιχτά και φλέγοντα θέματα. H αντιπολίτευση πρέπει να πάρει θέση για τις μεγάλες μεταρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, τη Δημ. διοίκηση και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Είναι ώρα, μια νέα γενιά πολιτικών, να υπερβεί τη μικροπολιτική αντιπαράθεση και να μιλησει ειλικρινά για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».