«Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι αποφασιστικής σημασίας για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016», είπε μεταξύ άλλων ο Στουρνάρας.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και στη λειτουργία του δημόσιου τομέα, θα οδηγήσει σε αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης, βελτίωση της συνολικής παραγωγικότητας και μεγέθυνση της εξαγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας, καθιστώντας διατηρήσιμη την υποχώρηση των ελλειμμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
 
Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι η οικονομία εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε κατά 0,2% πέρυσι και ότι θα παραμείνει σε ύφεση τουλάχιστον στο α' εξάμηνο του 2016, λόγω της μεταφερόμενης αρνητικής επίδρασης από το 2015.
 
Ως προς τον τραπεζικό κλάδο, ο κ. Στουρνάρας έκανε σαφές ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν τη σημαντικότερη πρόκληση για το τραπεζικό σύστημα. «Η αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όχι μόνο θα ελαφρύνει το βάρος για τους δανειολήπτες που θα συνεργαστούν, αλλά και θα επιτρέψει στις τράπεζες να απελευθερώσουν κεφάλαια τα οποία είναι δεσμευμένα σε δάνεια που είναι απίθανο να αποπληρωθούν» υπογράμμισε ο ίδιος.