Ο Φ Γενηνηματά κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Περίμενα μία σκληρή αυτοκριτική από εσάς, ένα χρόνο μετά από τις εκλογές. Για όλα φταίνε οι άλλοι, η αναζήτηση εχθρών καλά κρατεί. Δεν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς εχθρούς».
 
Η ίδια συνέχισε κάνοντας σαφές ότι η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική και όχι αντιΣΥΡΙΖΑ ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι  «Το δήθεν νέο ξεθώριασε σύντομα. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση. Μιλήσατε ειρωνικά για το κίνημα της γραβάτας, αλλά στους δρόμους δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες μεγάλων γραφείων, είναι νέοι και βιοπαλαιστές. Είναι αυτοί για τους οποίους υποτίθεται ότι θα αγωνιζόσασταν. Γιατί η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για νέες επιβαρύνσεις;»
 
Κάνοντας αναφορά στις παλαιότερες κυβερνήσεις, η κ. Γεννηματά έριξε βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι «το σύστημα εκτροχιάστηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ., από το 2004 έως το 2009. Η περιουσία των ταμείων μειώθηκε λόγω της σπατάλης και των σκανδάλων με τα δομημένα ομόλογα». 
 
«Όλοι αμφισβήτησαν τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010 και σήμερα όλοι αναφέρονται σε αυτόν. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα.Ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση; Βυθίσατε την οικονομία. Προχωρήσατε στη δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων», σημείωσε η Φ. Γεννηματά, κάνοντας αναφορές στη κυβέρνηση.
 
Η ίδια συνεχίζει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ψάχνει να βρει συνενόχους και να μοιραστεί τις ευθύνες. Γύρισε την πλάτη στη συνεννόηση και σήμερα έρχεται να μας προτείνει δήθεν διάλογο. Η κυβερνητική πρόταση δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, είναι ένα κακέκτυπο του 3863. Δεν υπάρχουν αναλυτικά οικονομικά δεδομένα». 
 
Ως προς το παρόν σχέδιο η ίδια τοποθετείται λέγοντας ότι «το κυβερνητικό σχέδιο οδηγεί σε σοβαρή μείωση των συντάξεων, κυρίως σε όσους εργάζονται από 25 χρόνια και πάνω. Υπονομεύει την αλληλεγγύη των γενεών, δημιουργεί κίνητρα φοροδιαφυγής». 
 
Ωστόσο η επικεφαλής της Δ.Σ. δείχνει θετική ως προς τη στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επικρότησε τον νόμο 3863 συμπληρώνει  όμως ότι «τότε όμως καταψηφίσατε τον νόμο, κ. Μητσοτάκη».