«Οι προσπάθειες αυτές δεν πρέπει να καρποφορήσουν», σχολίασε η Oλ. Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον όλων ένας ειλικρινής και εξαντλητικός διάλογος χωρίς τελεσίγραφα.

«Όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την πραγματική αγωνία των αγροτών στηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα μια γραμμή που υπονομεύει τον διάλογο πρέπει να απομονωθούν», είπε χαρακτηριστικά. Eκτίμησε επίσης ότι οι προσπάθειες αυτές έχουν ως στόχο να εμποδιστεί το έργο της κυβέρνησης σε άλλα θέματα, όπως η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου

Εξάλλου, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά τη μεταβατικότητα των διατάξεων και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει διάθεση χρήσης κατασταλτικών μέτρων. Επανέλαβε την πρόσκληση στους αγρότες για συνομιλίες με την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η λύση είναι ο «εξαντλητικός διάλογος».

«Τηρούνται κατά γράμμα οι όροι της συμφωνίας»

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη είπε ότι στόχος είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και τόνισε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης τηρούν κατά γράμμα τους όρους της συμφωνίας.

Ανέφερε ακόμη πως η συζήτηση είναι σε προκαταρκτικό επίπεδο και διεξάγονται σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έως την Παρασκευή ως προς το σκέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Όπως διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού τελειώσει η διαδικασία αυτής της εβδομάδας και γίνει μια πρώτη συζήτηση με τους υπουργούς, οι επικεφαλής των θεσμών θα φύγουν για μια εβδομάδα και θα επανέλθουν ξανά για δύο εβδομάδες ώστε μέσα στον Μάρτιο να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

«Δεν υφίσταται σενάριο πρόωρων εκλογών»

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο και αυτό όχι γιατί θα ήταν πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη χώρα.

«Σταθεροποιούμε το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και οι εκλογές θα τορπίλιζαν αυτή την προσπάθεια», σημείωσε, προσθέτοντας επίσης πως δεν υπάρχει σενάριο για οικουμενική κυβέρνηση. Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει στα πλάνα της κυβέρνησης η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας απέρριψε τέτοιο σενάριο, προσθέτοντας ότι οι προγραμματισμένη συνάντηση με την κ.Γεννηματά θα έχει ως μοναδικό αντικείμενο συζήτησης το προσφυγικό. H κ.Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση επίζητεί την κοινοβουλευτική στήριξη, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό ζήτημα από τη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, απαντώντας ότι «η κυβέρνηση εχει πολύ σημαντικότερα ζητήματα να ασχοληθεί αυτήν την περίοδο». Η απόφαση όμως, όπως πρόσθεσε, είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού.


«ΤΑΙΠΕΔ και Δρίτσας έχουν δίκιο για τον ΟΛΠ»

Τέλος, σε ερώτηση του TPP σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και την διάσταση απόψεων μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΠ, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «ισχύουν και τα δύο». Ανέφερε ως παράδειγμα την υπόθεση των αυτοκινητόδρομων οπού, μολονότι υπήρχε συμφωνία, η κυβέρνηση κατάφερε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους.