«Ζητήσαμε από το TAXIS τα στοιχεία. Δυστυχώς από το 2010 έως το 2016 έχουμε 794 πρόστιμα, συνολικό βεβαιωθέν ποσό 23,332 εκατ. ευρώ ποσό και έχουν εισπραχθεί 9,391 εκατ. ευρώ – δηλαδή χρωστούν πρόστιμα 13,981 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Είπε ακόμη ότι «από φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων -που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διαπλοκής ΜΜΕ και κυβερνήσεων- το 2015 πλήρωσαν 19,228 εκατ. ευρώ και οφείλουν 20,071 εκατ. ευρώ».

Συνολικά την περίοδο 2010 – 2015 από φόρους σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και πρόστιμα του ΕΣΡ έχουν εισπραχθεί 28,588 εκατ. και τα κανάλια οφείλουν 34,052 εκατ. ευρώ, πρόσθεσε.

Διαψεύδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί τις καταγγελίες Αλεξιάδη

Απέκρουσαν με ανακοίνωσή τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί τις σημερινές καταγγελίες Αλεξιάδη  στη Βουλή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα του ΕΣΡ.

«Ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε τα στοιχεία συνολικά ανά έτος, χωρίς να προσδιορίζει σε ποιους αναφέρεται ως οφειλέτες κι ανέφερε ότι τα στοιχεία που καταθέτει είναι χρήματα που χρωστούν τα κανάλια, δηλώνοντας ότι είναι πλέον θέμα άλλων φορέων – πιθανώς του ΕΣΡ, δεν γνωρίζω το νομικό καθεστώς- να ενημερώσουν ποιες είναι οι οφειλές ανά έτος και ανά κανάλι» ξεκινά η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ.

«Ουδέν ψευδέστερον. Η δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα του ΕΣΡ καταγράφει διαχρονικά όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανά ηλεκτρονικό μέσο και για ποια αιτία. Και σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα έξι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, όπως πολύ καλά γνωρίζει αλλά σκοπίμως αποκρύπτει. Αντιθέτως, τα στοιχεία του κ. Υπουργού αφορούν σε χρεωκοπημένους σταθμούς, περιφερειακά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς» αναφέρεται εν συνεχεία στην ανακοίνωση.

«Πρόκειται για μια ακόμα τακτική λάσπης στον ανεμιστήρα, η οποία επαναλαμβάνεται. Παρόμοια προσπάθεια συνειρμικής αναγωγής στα έξι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς επιχείρησε και για το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων. Ο κ. Αλεξιάδης γνωρίζει πολύ καλά, ή τουλάχιστον όφειλε να γνωρίζει ως αρμόδιος προϊστάμενος των φορολογικών αρχών, ότι οι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας και μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ δεν χρωστούν απολύτως τίποτα στο Ελληνικό Δημόσιο, διότι είτε έχουν πληρώσει όλες τους τις οφειλές είτε έχουν κατά νόμο ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους» καταλήγει η ΕΙΤΗΣΕΕ .

«Να περνά ταινία για το χρέος τους»

Συνέστησε, επίσης, στα κανάλια «να περνά από κάτω και μια ταινία για το ποιο είναι το χρέος τους».

«Μένω έκπληκτος. Είναι δυνατόν να μένουν ανείσπρακτα 13 – 14 εκατ. ευρώ όταν κυνηγάμε την γιαγιά με τα κουλούρια;», αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη λιμνάζουσα κατάσταση που παραμένει άλυτη εδώ και χρόνια, εμείς, ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, ασκούμε βέτο απαγόρευσης συμμετοχής στο διαγωνισμό έκδοσης νέων τηλεοπτικών αδειών σε όποιον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού  δεν έχει ξεπληρώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο: πρόστιμα ΕΣΡ, φόρους τηλεοπτικών διαφημίσεων, φόρο εισοδήματος,ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και  προς τα ασφαλιστικά ταμεία», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Καμμένος, δημοσιοποιώντας τις γραπτές απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και τα πρόστιμα του ΕΣΡ.

«Είναι το λιγότερο σκανδαλώδες να ακούγονται ανεξόφλητα ποσά ύψους 14 εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα που έχει επιβάλει το ΕΣΡ από το 2010 έως σήμερα ενώ κυνηγάμε αντίστοιχα μικροπωλητές όπως πρόσφατα τη γιαγιά για 500 ευρώ και μπλοκάρουμε λογαριασμούς πολιτών με πολύ μικρότερα χρέη προς το δημόσιο», σημειώνει.

«Αυτό το καθεστώς θα τελειώσει. Θα πληρώσουν όλοι και ειδικά αυτοί που κάθε βράδυ και κάθε Κυριακή χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και αφιερώνουν πολλές ώρες για τα πόσα χρωστά ο κόσμος και οι ίδιοι δεν λένε τι οφειλές έχουν», απάντησε ο Τρ. Αλεξιάδης με τη σειρά του.