Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φορολογούνται οι μεγαλοαγρότες ακόμα και με πάνω από 45%. Διαφώνησε δε με την πρόταση του ΚΚΕ για απαλλαγή όσων αγροτών δηλώνουν εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, καθώς μόνο ένα στους 200 παρουσιάζουν αυτό το εισόδημα. Υπενθύμισε ακόμη ότι το 90% των εισφορών του ΟΓΑ καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι με την κυβερνητική πρόταση διασφαλίζεται αφορολόγητο εισόδημα 5.000 ευρώ από τις ενισχύσεις.

Απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει στη λογική του παρελθόντος όσον αφορά τους αγρότες. «Πακέτο Αποστόλου στη λογική Χατζηγάκη δεν πρόκειται να υπάρξει», σημείωσε.

Αναφερόμενος για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα της κυβέρνησης για συνάντηση με τους αγρότες ανέφερε «οι αγρότες αποφεύγουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδραση τους», είπε επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή.