Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και αργότερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ακόμη θα συναντηθεί με την Επίτροπο Μεταφορών Βιολέτα Μπουλκ, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φερχόφσταντ, με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. Βάλντις Ντομπρόφσκις με τον έτερο αντιπρόεδρο αρμόδιο για την Απασχόληση Γίρκι Κατάινεν και με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτου.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει προγραμματίσει συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Επιπλέον αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπ. Μπορίσοφ, τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι  τον τέως πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντόλ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στις συζητήσεις του στις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει πως είναι αντίθετος στο κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας και θα ζητήσει την συλλογική αντιμετώπιση του προσφυγικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, σχετικά με την οικονομία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα τονίσει πως είναι υπέρ της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ξεκαθαρίζοντας όμως πως αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης.