«Το προσχέδιο περνάει κάτω από τον χαμηλό πήχη που βάλαμε εμείς στον Πρωθυπουργό στα πλαίσια της συζήτησης που είχαμε στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή. Η από την πρώτη στιγμή, έχει τηρήσει μια εξαιρετικά υπεύθυνη στάση, έχει αναζητήσει πλαίσιο συναίνεσης και με τη δική της στρατηγική έχει φέρει τον Πρωθυπουργό σε γραμμή ρεαλισμού και κοινής λογικής», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Real fm.

Παράλληλα, ανέφερε ότι χρειαζόμαστε διαχωρισμό προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, εν’ω ζήτησε να υπάρξουν ανοιχτές δομές για τους πρόσφυγες με τη στήριξη του Ελληνικού κράτους το οποίο, «είναι παντελώς απόν». Τέλος, επανέλαβε τη θέση του για κλειστά προαναχωρισιακά κέντρα προκειμένου να φιλοξενούνται προσωρινά οι μετανάστες μέχρι να επιστραφούν στις χώρες προέλευσής τους.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, επισήμανε πως δεν θα αποτελούσε λύση για τα προβλήματα της χώρας. Όπως ανέφερε, αν η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη θα ενεργοποιηθούν οι σχετικές προβλέψεις του Συντάγματος και σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί άλλη κυβερνητική πλειοψηφία θα πάμε σε εκλογές.