Δεν θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα σήμερα με την Ελλάδα ιδιαίτερα, σημείωσε ο Β. Σόιμπλε, προσθέτοντας πάντως ότι πρέπει να επιστρέψουν οι επικεφαλής των δανειστών στην Ελλάδα και να συνεχίσουν τις εργασίες τους.

«Από τη μια, η Ελλάδα χρειάζεται κάθε υποστήριξη για το προσφυγικό. Είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία δεν θέλει να αφήσει τη χώρα μόνη της», εξήγησε.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει σύγχυση όσον αφορά το οικονομικό θέμα και το προσφυγικό: «Θέλουμε να βοηθήσουμε για να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Ήμαστε πάντα γενναιόδωροι με την Ελλάδα. Θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για να περάσει στον δρόμο της ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το προσφυγικό, αλλά είναι διαφορετικά θέματα. Ελπίζουμε η διάσκεψη κορυφής να οδηγήσει σε αίσιο τέλος», επισήμανε.


«Να αποφύγουμε την πίεση προς Ευρώπη»

«Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να βοηθήσουμε τις χώρες προέλευσης των προσφύγων και τις χώρες που γειτονεύουν, ώστε να αποφύγουμε την πίεση προς την Ευρώπη. Γι' αυτό, πρέπει να κάνουμε τα πάντα», κατέληξε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.