SA PAN HOO SA PAN HOOO HEEE ALLAH QUE DIEU NOUS GARDE
Posted by Souleymane Kamagate on Sunday, 13 March 2016
«Δυστυχώς, έχουμε 14 πολίτες και δύο στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων νεκρούς. Οι έξι δράστες σκοτώθηκαν επίσης», είπε ο πρόεδρος της χώρας.
#AQMI revendique l'attentat de #GrandBassam en Côte d'Ivoire via son agence Al Adalous pic.twitter.com/0ZOGRukvJa
— David Thomson (@_DavidThomson) March 13, 2016
Την ευθύνη για την επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE. Η οργάνωση χαιρέτισε τους «τρεις ήρωες» που πραγματοποίησαν την επίθεση.
#Urgent – Côte d'ivoire: Attaques sur une plage a #Bassam à 40 km d'#Abidjan. évacuation de la plage et des environs pic.twitter.com/R8PscBAaFj
— Lopez Dobe (@lopezdobe) March 13, 2016
Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας για τρομοκρατική δολοφονία.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση κατά την οποία «σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας γάλλος πολίτης», πρόσθεσε ότι η Γαλλία προσφέρει τη βοήθειά της στην Ακτή του Ελεφαντοστού «στον τομέα της επιμελητείας και των πληροφοριών» για την ανακάλυψη των δραστών και δεσμεύθηκε ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τους εταίρους της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.