«Η φροντίδα μας είναι να μην πεθάνουν παιδιά στον καταυλισμό της Ειδομένης, αλλά αυτό είναι κάτι που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για οπουδήποτε υπάρχει αυτού του μεγέθους το προσφυγικό ρεύμα. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι αυξάνουμε τις προσπάθειές μας για να μην συμβεί αυτό», δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Σχετικά με το κέντρο της Αμυγδαλέζας, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί.  «Το ότι υπάρχει μια επιείκια στον ποιον βάζεις στα προαναχωρησιακά κέντρα, είναι μια διαφοροποίηση».

«Αυτό που μπερδεύει ο κόσμος είναι θέσεις κινημάτων για ανοιχτά σύνορα τις οποίες είναι πιθανό σε επίπεδο κινημάτων και όχι κράτους να υπερασπιζόμασταν» , τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας διευκρινίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση υπέρ των ανοιχτών συνόρων, ενώ αναφερόμενος στην άποψη της τασίας Χριστοδουλοπούλου, είπε  πως ήταν «προσωπική θέση ενός ανθρώπου που ήταν και είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης».
 
Τέλος, ο Γιάννης Μουζάλας ενημέρωσε πως ήδη υπάρχουν σχολεία και προγράμματα ενσωμάτωσης των μεταναστών αλλά η προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι «να συμμαζέψουμε την κατάσταση» πριν ασχοληθεί με την κοινωνική ένταξη όσων μείνουν στην χώρα.