Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 16:00. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εισηγηθεί σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος στο τέλος Ιανουαρίου, με στόχο την προκήρυξη τακτικού Συνεδρίου, το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν ολοκληρωθούν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής νέων οργάνων σε όλα τα επίπεδα της κομματικής οργάνωσης, δηλαδή, όχι πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες.

Π. Ευθυμίου: Αλλαγή ηγεσίας

«Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να παραμείνει στη προεδρία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί υπό την κρίση της βάσης. Πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία πριν τις εκλογές», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Πέτρος Ευθυμίου, σχετικό με το σημερινό κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Τόνισε παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας. Οπως είπε, «χρειάζεται και απολογισμός και προγραμματική, ρεαλιστική, υπεύθυνη και σοβαρή τοποθέτηση και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και φυσικά με πρωτεύον το θέμα της ηγεσίας».
 
Κ. Καρτάλης: Να ανοίξουν οι διαδικασίες
 
Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να ανοίξει σήμερα η διαδικασία. «Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκείνη την δημοκρατική ευαισθησία ώστε να ανοίξει τις διαδικασίες για τον επόμενο πρόεδρο του κινήματος όποιος και αν είναι αυτός», δήλωσε.
 
Σπ. Βούγιας: Έκλεισε ο κύκλος προσώπων
 
Στο ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει ο κύκλος προσώπων όπως του Γιώργου Παπανδρέου και άλλων που διεκδικούν την αρχηγία του κόμματος, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο βουλευτής του κινήματος
Σπύρος Βούγιας.

Εκτίμησε ότι η ηγεσία στο κόμμα έως τις εκλογές θα είναι μεταβατική και ζήτησε το συντομότερο να δρομολογηθεί μια σοβαρή διαδικασία ώστε το κόμμα να πάει συντεταγμένα στις εκλογές.