Ο κατά δήλωσή του δημοσιογράφος Φεϊσάλ Σεφού αναγνωρίστηκε από τις ανακριτικές αρχές ως ο άνδρας με το καπέλο που εμφανιζόταν μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Είναι 30 χρονών και σύμφωνα με την βέλγικη εφημερίδα La Capitale το 2002 έχασε τον αδελφό του από πυρά της Βελγικής αστυνομίας κατά την επιχείρηση σύλληψής του. Ο Αδελφός του, Καρίμ, αναζητείτο για ληστείες και η έρευνα στο σπίτι του είχε βρει ένα Καλάζνικοφ και μια τσάντα γεμάτη με χειροβομβίδες.

Ο Φεϊσάλ Σεφού κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δολοφονίες μέσω τρομοκρατικού χτυπήματος και απόπειρα δολοφονιών μέσω τρομοκρατικού χτυπήματος. Κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκαν ακόμα και σε έναν άνδρα που συνελήφθη σε ξεχωριστή επιχείρηση την Πέμπτη το βράδυ στις Βρυξέλλες, τον A. Αμπουμπακάρ.

Επιπλέον ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της σύλληψής του πυροβολήθηκε στο πόδι αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση για επιπλέον 24 ώρες προκειμένου να συνεχιστεί η ανάκρισή του.

Μέχρι στιγμής από τους 31 νεκρούς του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος έχουν αναγνωριστεί 24 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 11 ήταν κάτοικοι εξωτερικού. Από τους 340 τραυματίες οι 62 παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών και ο Δήμαρχος των Βρυξελλών ζήτησαν από τους Βέλγους πολίτες να μην συμμετέχουν σε προγραμματισμένη πορεία υπό τον τίτλο «πορεία κατά του φόβου» η οποία θα περνούσε από το κέντρο της πόλης λέγοντας ότι η αστυνομία αυτή τη στιγμή θα πρέπει να επικεντρωθεί στην έρευνα της υπόθεσης αφού οι επιδρομές και οι συλλήψεις συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.