Ωστόσο πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας χρειάζονται αρκέτα ακόμη βήματα, όπως η έγκριση του χωροταξικού σχεδίου και η χορήγηση άδειας καζίνο. Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει την είσπραξη 345 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από τη συναλλαγή για φέτος, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Θεωρώ ότι όλα αυτά που λέμε και τις συζητήσεις με τον επενδυτή πρέπει να έχουμε τελειώσει μέχρι το φθινόπωρο. Θεωρώ ότι είναι ένας στόχος που είναι αρκετά κοντά και μπορούμε να τον κάνουμε» δήλωσε ο Τσακαλώτος στη Βουλή.


Διαμάχη για τον Κορεάτη σύμβουλο

Ερώτηση σχετικά με τον Κορεάτη Κιμ Γκλεν, που διετέλεσε σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών, απηύθυνε στονΕυκλείδη Τσακαλώτο ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης

«Μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος ιδιώτης έχει συμμετάσχει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, στη σύσκεψη των τεχνικών κλιμακίων σε ξενοδοχείο της Αθήνας, σε συνάντηση στις 30 Σεπτεμβρίου μαζί σας και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στις 14 Οκτωβρίου, σε συνάντηση δική σας με τους κ.κ. Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί επίσημα από την Ελληνική Κυβέρνηση εάν ο συγκεκριμένος κύριος συνδέεται θεσμικά με την Ελληνική Κυβέρνηση ως σύμβουλός της και εάν καταβάλλεται αμοιβή και ποιο το ύψος αυτής», ρώτησε ο κ.Κακλαμάνης,.

«Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο αυτός ο φιλέλλην δούλεψε δωρεάν για το ελληνικό δημόσιο; Αν είναι έτσι, θα το πιστέψω. Να τον χρησιμοποιήσουν και άλλα υπουργεία. Θα κερδίσουμε πολλά λεφτά έτσι», σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης και επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών ότι «δεν μου απαντήσατε. Δεν σας εγκάλεσα για αδιαφανή σύμπραξη, ειδικά σε σας δεν θα το έλεγα αυτό ποτέ. Σας έκανα επτά ερωτήματα. Δεν απαντήσατε σε κανένα». Υπενθύμισε μάλιστα ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Κιμ Γκλεν απαίτησε 370.000 ευρώ ως αμοιβή.

«Αδικήσατε και εμένα και τον Κιμ. Σας είπα ότι είναι δικός μου σύμβουλος και όχι του πρωθυπουργού. Έχει βοηθήσει μέσω εμού και άλλους υπουργούς», σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε αναθέσει στον Κιμ Γκλεν ως πρόσωπο, αλλά στο γραφείο του. Έχει τεράστια εμπειρία σε χώρες της Ασίας και την Ισλανδία για τις κεφαλαιαγορές».