Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, κατέφυγε σε επικοινωνιακά τρικ εξαιτίας της απουσίας προγραμματικών και πολιτικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανέγνωσαν «ξεκάθαρη προγραμματική, ιδεολογική και πολιτική υπεροχή» του Αλέξη Τσίπρα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Ν.Δ. βρίσκεται σε δυσχερή πολιτική και ιδεολογική θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης σε μειονεκτική θέση έναντι του Αλέξη Τσίπρα» συνεχίζει το Μαξίμου, ενώ όπως αναφέρεται «η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να τελεί υπό την ομηρεία του συστήματος διαπλοκής»

Το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές αποτελεί επιδίωξη των συμφερόντων διαπλοκής που φοβάται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, συμπληρώνουν οι κυβερνητικές διαρροές στυλιτεύοντας το γεγονός πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε εκλογές χωρίς να παρουσιάσει καμία πρόταση για ζητήματα, όπως το ζήτημα της οικονομίας, της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, που ήταν και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης.