Σύμφωνα με τη Γεροβασίλη, τα σενάρια αυτά συντηρούνται από την αντιπολίτευση «τη στιγμή, μάλιστα που το συμφέρον της χώρας επιβάλλει πολιτική σταθερότητα». 
Στη συνέχεια, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι σε αυτή την φάση η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά για σημεία της περσινής συμφωνίας που «προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών».  
 
Παράλληλα, η ίδια κάνει σαφές ότι υπάρχει σύγκλιση σχεδόν σε όλα τα σημεία με τους Ευρωπαίους εταίρους και πως μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος Μ. Σουλτς και Ρ. Γκουαλτιέρι, «κοινή επιθυμία όλων μας είναι η επίσπευση της αξιολόγησης». Εκφράζει ακόμη την πίστη ότι θα επιβεβαιωθεί στην πράξη και η δήλωση της προέδρου του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι «το τελευταίο που χρειάζεται είναι καθυστέρηση της αξιολόγησης». 
 
Κάνοντας αναφορά στο ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επαναλαμβάνει την άποψη ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να λύνει μόνη της τα προβλήματα της. Χαρακτηρίζει αναπόφευκτη την ύπαρξή  του στο ζήτημα αυτό σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, αλλά αποδεδειγμένα «εγκληματική» τη συμμετοχή του στα προγράμματα αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας. 
 
Ως προς τις υπουργικές διενέξεις για τις αποκρατικοποιήσεις η Γεροβασίλη σημεειώνει ότι αποτελούν μέρος της συμφωνίας του καλοκαιριού και ότι ο κ. Πιτσιόρλας ακολουθεί το πρόγραμμα. Βεβαίως σημειώνει δεν γίνονται με χαρά «ειδικά όταν πρόκειται για νευραλγικές υποδομές τις οποίες ενέταξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ, παρόλη την βελτίωση των όρων που πετύχαμε με την επαναδιαπραγμάτευση». 
 
Η ίδια καταλήγονρας αναφέρεται στις μηνύσεις που υπέβαλαν σε βάρος της οι Αντ. Σαμαράς και Γ. Κουμουτσάκος, η κ. Γεροβασίλη σχολιάζει: «Απορία ψάλτου βιξ. Αντί απάντησης στην ενοχλητική ερώτηση επιλέγουν την ποινικοποίηση του πολιτικού ερωτήματος… εμφανίζοντας ένα πρόσωπο ολοκληρωτισμού» .