Η διεξαγωγή της συζήτησης ζητήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη τον Μάρτιο μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

Στη σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση υπογράμμιζε ότι «ειδικά για την Ελλάδα, γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφάλειας στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η συζήτηση γίνεται σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως ειδικά με την Ειδομένη η κυβέρνηση άφησε να διαμορφωθεί μια κατάσταση που πλέον δεν είναι ελέγξιμη και διαχειρίσιμη, ότι «ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν τζιχαντιστές απο την χώρα», ενώ τόνισαν οτι τα hot spots έχουν μετατραπεί σε κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς προδιαγραφές.

Ανακρίβειες χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές ο υπουργός Νίκος Τόσκας καθώς και ψέματα που βλάπτουν την χώρα.

Τσίπρας: Η ΝΔ είναι εθνικά ανεύθυνη

«Υιοθετείτε τη ρητορική ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, συνδέετε το προσφυγικό με την τρομοκρατία. Αυτή είναι η αφήγηση και το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών, μισαλλόδοξων, ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, εκείνων που κλείνουν τα σύνορα, που υψώνουν τείχη. Με περισσή ανευθυνότητα υιοθετείτε αυτή την αφήγηση, λίγο πριν την έναρξη της τουριστική περιόδου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του.


Μητσοτάκης: Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας

Η ασφάλεια είναι πολύτιμο ατομικό, κοινωνικό και εθνικό αγαθό. Είναι θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη και θεμελιώδης υποχρέωση του Κράτους. Καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας», σχετικά με την ασφάλεια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στη θεμελιώδη σημασία της ασφάλειας ως προϋπόθεση για τη Δημοκρατία, την ελευθερία, την απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα και την πρόοδο, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γεννηματά: Φύγετε ή δώστε λύση

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τόνισε πως θα πρέπει να φύγουν αν δεν μπορούν να δώσουν λύση

Κουτσούμπας: Προβληματικό το να συνδέονται πρόσφυγες και τρομοκρατικές ενέργειες

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε ότι είναι προβληματικό το να συνδέονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι με τους πρόσφυγες, ενώ κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως κάνει «αχταρμά» τους αντιεξιουσιαστές με δίκαιους αγώνες, όπως των αγροτών