Οι γυναίκες σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζονταν από τον Τραμπ ως σεξουαλικά αντικείμενα, με τον μεγιστάνα να επιδίδεται συχνά σε σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση και το σώμα τους. Λέει συχνά ότι οι μόνες γυναίκες που θέλει να προσλαμβάνει στις επιχειρήσεις του είναι οι όμορφες όπως αφηγείται η πρώην υπάλληλός του, Μπάρμπαρα Ρες, στην εφημερίδα. 
 
Τα παραδείγματα που παρουσιάζουν οι New York Times στο άρθρο τους είναι αρκετά, με την πρώην συνεργάτιδα του υποψηφίου για το χρίσμα του Προέδρου των ΗΠΑ, Λουιζ Σάνσαϊν, να υποστηρίζει πως δεχόταν συνεχώς επικριτικά σχόλια για το βάρος της, καθώς καθημερινά ο Τραμπ φρόντιζε να της λέει ότι ήταν πολύ πιο όμορφη όταν ήταν αδύνατη. 
 
Η πρώην Miss Universe Αλίσια Μασάδο ισχυρίζεται ότι οδηγήθηκε στην ανορεξία από τα επικριτικά σχόλια του Τραμπ για τα κιλά της, με τον τελευταίο να υποστηρίζει πως «δεν μετανιώνει που την πίεσε να αδυνατίσει». 
 
Εκτός των γυναικών που κατήγγειλαν τη σεξιστική συμπεριφορά του, υπήρξαν και ορισμένες που στήριξαν τον επιχειρηματία, λέγοντας πως στην διάρκεια της πορείας του ενθαρρύνει και προωθεί της γυναίκες σε θέσεις που συνήθως είναι ανδροκρατούμενες. 
 
Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, κληθείς από την εφημερίδα να απαντήσει τουςς αρνητικούς για τον ίδιο χαρακτηρισμούς αρνήθηκε τα περισσότερα γεγονότα λέγοντας πως «πολλές ιστορίες τις έχουν επινοήσει οι γυναίκες αυτές στο πέρασμα των χρόνων. Πάντα αντιμετώπιζα τις γυναίκες με μεγάλο σεβασμό».