Σημαντικό ρόλο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στις εκθέσεις του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παίζουν οι ιδιωτικοποιήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενόψει του σημερινού Eurogroup. Ωστόσο είναι μεγάλες οι διαφορές που χωρίζουν τους στόχους τους: το ΔΝΤ κάνει λόγο για έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2030 και την Κομισιόν να μιλά για 18 δισ. ευρώ έως το 2060. Στο μεταξύ όμως και οι δύο πλευρές υπογραμμίζουν την πίεση που ασκείται στην ελληνική πλευρά για να τρέξουν οι ιδιωτικοποιήσεις
Οι Ευρωπαίοι, από τη μεριά τους θεωρούν ότι για να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος έως το 2060 απαιτούνται έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 18 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου Ταμείου. Εξ αυτών, τα 13 δισ. ευρώ θα προέλθουν από ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων και ακινήτων και τα 5 δισ. από την πώληση των τραπεζικών μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Τα πρώτα 6,2 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να επιτευχθούν ως το 2018 και τα υπόλοιπα 6,8 δισ. ευρώ από το 2019 και μετά. Το ποσό των 6,2 δισ. ευρώ ωστόσο βγαίνει μόνο εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα 19 αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές από εκείνο του περασμένου Ιουλίου.