«Το αποτέλεσμα είχε καθοριστεί από πριν, υπήρξε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών αλλά είχαν ψηφιστεί και τα μέτρα που αποτελούσαν προαπαιτούμενα», δήλωσε και πρόσθεσε πως ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης, χωρίς να χρειαστεί νέα συνεδρίαση.
 
«Σε καιρό ύφεσης δεν επιβαρύνεις περαιτέρω την οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις», τόνισε ενώ για το πότε θα είναι σε θέση η Ελλάδα να βγει στις αγορές, απάντησε ότι δεν είναι σε θέση και δεν έχει τα δεδομένα. «Ένας τέτοιος προσδιορισμός μπορεί να προκύψει μόνο με επαφή με τις διεθνείς αγορές», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως το σημαντικό είναι η υλοποίηση και εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού πλαισίου όπως έχει συμφωνηθεί.
 
Για τα περί «συμπληρωμένου» και «συμπληρωματικού» μνημονίου, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μία γνωστή διαδικασία, η οποία ακολουθείται σε κράτη που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης. «Το μνημόνιο επικαιροποιείται, δεν είναι καινούργιο μνημόνιο, είναι επικαιροποίηση. Έχουν περάσει τα περισσότερα μέτρα από την βουλή, δεν απομένουν πολλά. Ο μεγάλος όγκος των προαπαιτούμενων έχει ολοκληρωθεί», τόνισε.
 
Αναφερόμενος στις διαφορές ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, σημείωσε πως η σύνοδος κράτησε περισσότερο γιατί «έπρεπε να διατυπωθούν οι αναφορές για το χρέος με τον τρόπο που θα τους ικανοποιούσε όλους. Επί της ουσίας, το κλίμα ήταν θετικό για την Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι υπάρχει διάσταση απόψεων, είναι πρωτοφανές οι θεσμοί να μην έχουν σε όλα τα θέματα κοινή γραμμή, όμως έχει γεφυρωθεί το χάσμα και υπάρχει οδικός χάρτης, που είναι αυτός που πρέπει τώρα να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα»