Η πραγματικότητα διέψευσε στο παρελθόν τις αρνητικές προβλέψεις, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως αυτό θα γίνει και στο μέλλον
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για ρώσικες επενδύσεις στην Ελλάδα. «Έχουμε την πρώτη έκφραση ενδιαφέροντος από ρωσικούς ομίλους για επενδύσεις στην Ελλάδα. Στον τουρισμό, η Ελλάδα αποτελεί εξαιρετικά ασφαλή και φιλόξενο προορισμό. Ξεπεράσαμε τα όποια προσκόμματα δημιουργήθηκαν λόγω της αλλαγής συστήματος θεωρήσεων Σένγκεν, ενισχύουμε τα Προξενεία μας στη Ρωσία με δεκάδες νέα στελέχη και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στη σημαντική ζήτηση που υπάρχει από τους Ρώσους πολίτες να επισκεφθούν την Ελλάδα. Παράλληλα, θεωρώ απαραίτητη, όπως έχω τονίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την επανεκκίνηση του διαλόγου για φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος θεωρήσεων για Ρώσους πολίτες. Στον τομέα της ενέργειας, πέραν της πρόσφατης συμφωνίας Edison-ΔΕΠΑ-Gazprom, σήμερα θα υπογραφεί μια ακόμη σημαντική συμφωνία Rozneft-ΕΛΠΕ».
«Πεποίθησή μας αποτελεί ότι υπάρχουν τομείς, όπως οι επενδύσεις στις υποδομές, τις μεταφορές και τους λιμένες, αλλά και η ενέργεια και ο τουρισμός, όπου οφείλουμε να εστιάσουμε και μπορούμε να έχουμε πρακτικά, απτά αποτελέσματα», συμπλήρσε.